dom za djecu Maestral

Dobrodošli na stranice Dječjeg doma Maestral

Dječji dom Maestral ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, trudnicama ili roditelju s djecom do godine dana, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci bez pratnje-stranim državljanima i djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi. Ustanova djeluje u nadležnosti Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Misija: Prepoznati potrebe obitelji i djece u lokalnoj zajednici te ponuditi kvalitetne odgovore kroz skrb, njegu, učenje, podržavanje i kvalitetan odnos.


Vizija: Postati kuća-prijatelj obitelji i djece koja je uvijek tu kad je trebaš!

Povijest doma

....u Splitu

Početci dječjeg doma u Splitu sežu u ratnu 1945. godinu kada je u zgradi bivšeg hotela Šiler (danas Vila Dalmacija) otvoren dječji dom s ciljem da se opskrbe nezaštićena djeca i majke, većinom oni koji su se vraćali iz zbjega iz St. Cessaree u domovinu. Narodni odbor grada Splita 19.3.1954. godine osniva Dječji dom „Mileva Tomić“ u Svačićevoj ulici na broju 18. Nakon toga Dom 10.2.1972. godine seli u novoizgrađeni prostor na adresi Jurja Šižgorića 4 gdje se i danas nalazi. Dana 4.12.1994. godine došlo je do spajanja Dječjeg doma „Mileva Tomić“ iz Splita i Doma za djecu i mladež „Miljenko i Dobrila“ iz Kaštel Lukšića u Dom za djecu „MAESTRAL“ Split, a nešto kasnije Dječji dom Maestral, s Podružnicom Miljenko i Dobrila.

 

...u Kaštel Lukšiću 

RAVNATELJICA DOMA:

Jelena Burazin, prof. psiholog

UPRAVNO VIJEĆE DOMA:

Članovi Upravnog vijeća su: Ivana Marasović Šušnjara, dr.med.spec. javnog zdravstva - predsjednica, Elena Gudelj, dipl.iur. - zamjenica, Ivana Relata, mag.iur, Jadranka Slišković, soc. radnica i Martin Pletikosić, prof.