POLUDNEVNI BORAVAK U DOMU ILI ŠKOLI

ImageProgram u domu je namijenjen djeci od 1 do 18 god., a u školi djeci osnovnoškolskog uzrasta. U okviru programa su učenje i pisanje domaćih zadaća, dva obroka, kreativno i kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

CJELODNEVNI BORAVAK

ImageProgram cjelodnevnog boravka u domu namijenjen je djeci od 0 do 7 god. s ciljem da im se osigura briga o zdravlju, njega, odgoj, psihološka podrška i socijalni rad.

SAVJETOVANJE I POMAGANJE PRIMARNIM ILI UDOMITELJSKIM OBITELJIMA, DJECI I MLADIMA NAKON IZLASKA IZ SKRBI I DJECI SMJEŠTENOJ U UDOMITELJSKIM I POSVOJITELJSKIM OBITELJIMA

ImageOva usluga pruža se u domu, Obiteljskom savjetovalištu i putem Mobilnog tima.
Obiteljsko savjetovalište je otvorenog tipa što znači da je za sve potrebite u lokalnoj zajednici uz zagarantiranu anonimnost. Program obuhvaća intenzivan rad s obiteljima korisnika usluga doma, mladima koji su napustili ustanove socijalne skrbi, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima i djeci u njihovim obiteljima.
Stručnjaci Mobilnog tima – psiloginja i socijalna radnica dolaze obiteljima koje su u vrlo teškoj socio-ekonomskoj situaciji.

ORGANIZIRANO STANOVANJE UZ SVEOBUHVATNU PODRŠKU

ImageProgram je namijenjen djeci od 7 do 16/18 god.

Ovakve zajednice najbolja su alternativa biološkim obiteljima što je i europski standard. Stručni djelatnici brinu o skupini djece u stanu 24 sata dnevno.

ORGANIZIRANO STANOVANJE UZ POVREMENU PODRŠKU

Image

Program je namijenjen djeci i mladima od 16/18 god. do 21 god.

Život je organiziran na način da mladi nekoliko sati dnevno imaju podršku stručnog djelatnika, a ostali dio dana provode samostalno kako bi se razvili u zdrave i odgovorne osobe sa svim kompetencijama koje će im biti potrebne u samostalnom životu.

PRIVREMENI SMJEŠTAJ

Image

Usluga privremenog smještja namijenjena je djeci i mladima -hrvatskim državljanima od 0 do 21 god. i djeci bez pratnje-stranim državljanima od 0 do 18 god.

Cilj je osigurati korisnicima brigu o zdravlju, njegu, odgoj, socijalni rad, psihološku podršku i skrb tijekom noći.

SMJEŠTAJ ZA TRUDNICE I RODITELJA S DJECOM

Image

Usluga je namijenjena trudnicama od trećeg mjeseca trudnoće i roditelju do navršene prve godine života djeteta. Ovo je program podrške biološkoj obitelji i djetetu u cilju prevencije i smanjenja institucionalnog smještaja djece, uspostavljanja bazične privrženosti djeteta, očuvanja brige o djetetu i razvijanja roditeljskih kompetencija.