KAKO POMOĆI

Volonter može biti svaki pojedinac koji pruža usluge drugoj osobi ili za dobrobit druge osobe, dobrovoljno i bez naknade. Volonter mora imati najmanje 15 godina, a u slučaju da se radi o maloljetnoj osobi, potrebna je pisana suglasnost roditelja. Maloljetni volonteri smiju volontirati isključivo u aktivnostima primjerenima njihovoj dobi, tjelesnom, psihičkom i moralnom stupnju razvoja i vještinama koje ne predstavljaju rizik za njihovo zdravlje, razvoj i školski uspjeh…

UDOMITI ILI POSVOJITI

Udomljavanje je privremeni oblik skrbi o djetetu izvan vlastite obitelji kojim se djetetu osigurava odrastanje u obiteljskom okruženju uz pružanje brige primjerene njegovoj dobi i potrebama, dok se ne stvore uvjeti za povratak djeteta u biološku obitelj ili se ne donese odluka o drugom obliku skrbi…

Posvojenje je trajni oblik skrbi za dijete, pri čemu posvojitelji preuzimaju sva roditeljska prava i obveze i stvara se trajni odnos roditelja i djeteta. Zainteresirani za posvojenje trebaju podnijeti zahtjev centru za socijalnu skrb nadležnom prema mjestu prebivališta…

UPLATA NA RAČUN

Kako se donirani novac troši?

Ovaj novac se koristi kada djecu šaljemo na ljetovanja i zimovanja, za kupnju didaktičkih igrala, sportskih rekvizita, opreme i namještaja koji dodatno poboljšavaju životni standard, troškove logopeda i terapeuta i slično.

Kako mogu znati kako je novac potrošen?

Svu potrošnju doniranog novca kontrolira ravnatelj a veće izdatke prethodno odobrava upravno vijeće ustanove. Godišnji financijski izvještaj ustanove sadrži bilješke u kojima je navedena struktura potrošenih donacijskih sredstava. Za potrebe donatora moguće je izraditi poseban izvještaj o potrošnji primljenih donacija.

Život u ustanovi koja broji preko 130 djece i funkcionira na 14 različitih lokacija je logistički zahtjevan. Uvijek negdje nešto treba popraviti, pukla je kvaka, curi špina, prokišnjava prozor… Kad se riješi jedan problem nastane novi i tako opet u krug… U mnogim slučajevima angažiramo vanjske dobavljače (keramičari, vodoinstalateri i sl.) ali možda najveći problem je što se radi o sitnim popravcima a svi već znaju kako je teško doći do meštra u Splitu…. Mnogi od vas se bave djelatnostima koje su nama dragocjene jer znamo da vam se uvijek možemo obratiti kada neko dijete treba pomoć (našminkati maturanticu, fotografirati događaj…). Stoga pozivamo sve ljude dobre volje sa specifičnim znanjima da nam doniraju ne novac nego svoje dragocjeno vrijeme i vještine!

Vrtlarske vještine?

Vrtlarske vještine?

Znate šišati živicu, nije vam problem pokositi travnjak?
Baš to nam treba!!

Kuća za odmor i termin?

Imate kuću za odmor i prazan termin?

Redovito organiziramo ljetovanja i zimovanja djece u grupama od 7-10 osoba (djeca i odgajatelji).

Zubar? Okulist? Kozmetičar?

Traženo!

Postoje brojne usluge kojima možete poboljšati životni standard djece u našoj ustanovi!

Keramičar? Električar? Instalater?

Ovih usluga nikad dosta, kod nas uvijek ima mjesta za popravke…

Vješti ste s kistom i drvom?

Naše klupe i igrala u dvorištu vape za malo pažnje!

Sportske i kulturne usluge?

Među našom djecom se uvijek nađu neki vrijedni sportaši i kreativci željni novih znanja i iskustava

SUDJELUJTE U PROJEKTIMA

Sukladno financijskim mogućnostima i potrebama ustanove svake godine se unutar ustanove provode različiti projekti kojima se podiže standard života korisnika ustanove!

Namjenskom uplatom novca izravno sudjelujete u realizaciji takvog projekta a pozdravljamo i svaku donaciju u vidu kupnje opreme, vaših usluga, radova ili slično.

Projekt I. Renovacija školskog kata
Projekt II. Obnova fasade
Projekt III. Uređenje dječjeg igrališta

KUPITE UMJETNIČKO DJELO

Želite razveseliti sebe ili druge kupnjom umjetničkog djela a istodobno donirati financijska sredstva Dječjem domu Maestral Split?

Naša ustanova je dugi niz godina organizirala likovne kolonije u kojima su sudjelovali mnogobrojni domaći i inozemni umjetnici. U zajedničkim radionicama s djelatnicima i djecom ustanove nastala su mnogobrojna umjetnička djela koja su darovana ustanovi u trajno vlasništvo.

Kako kupiti umjetničko djelo?

Na temelju sklopljenog ugovora kupac vrši uplatu na žiro račun ustanove. Nakon evidentirane uplate kupac može preuzeti umjetničko djelo.

S ovom kupnjom 100% uplaćenog novca je donirano djeci Maestrala!

U sklopu likovno – kreativne radionice djeca izrađuju pozivnice i zahvalnice za vjenčanje prema željama mladenaca.?

Trenutno zbog velikog broja korisnika i zahtjevnosti brige o djeci nismo u mogućnosti izrađivati pozivnice i zahvalnice.

Hvala na razumijevanju.