O MAESTRALU

Centar za pružanje usluga u zajednici Maestral

…ustanova je socijalne skrbi koja skrbi o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, trudnicama ili roditelju s djecom do godine dana, biološkim, udomiteljskim i posvojiteljskim obiteljima, djeci bez pratnje-stranim državljanima i djeci i mladima nakon izlaska iz skrbi, a djeluje na deset lokacija: u Splitu, Kaštelima, Imotskom, i Podstrani. Kroz naše mobilne timove djelujemo i u udaljenim mjestima Splitsko – dalmatinske županije.

Ustanova djeluje u nadležnosti Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

 

Misija: Prepoznati potrebe obitelji, djece i mladih u lokalnoj zajednici te ponuditi kvalitetne odgovore kroz skrb, njegu, učenje, podržavanje i kvalitetan odnos.

 

Vizija: Biti kuća-prijatelj obitelji, djece i mladih koja je uvijek tu kad je trebaš!

Povijest Doma

u splitu…

Počeci seže u ratnu 1945. godinu kada je u zgradi bivšeg hotela Šiler (danas Vila Dalmacija) otvoren dječji dom s ciljem da se opskrbe nezaštićena djeca i majke, većinom oni koji su se vraćali iz zbjega iz St. Cessaree u domovinu. Narodni odbor grada Splita 19 .3. 1954. godine osniva Dječji dom „Mileva Tomić“ u Svačićevoj ulici na broju 18. Nakon toga Dom 10. 2. 1972. godine seli u novo izgrađeni prostor na adresi Jurja Šižgorića 4 gdje se i danas nalazi. Dana 4. 12. 1994. godine došlo je do spajanja Dječjeg doma „Mileva Tomić“ iz Splita i Doma za djecu i mladež „Miljenko i Dobrila“ iz Kaštel Lukšića u Dom za djecu „MAESTRAL“ Split, a nešto kasnije Dječji dom Maestral, s Podružnicom Miljenko i Dobrila

u kaštel

lukšiću…

Ravnateljica Doma: Jelena Burazin, prof. psiholog i psihoterapeut

 

Upravno vijeće Doma: Elena Gudelj, dipl. iur. – predsjednica, Ivana Marasović Šušnjara, dr. med. spec. javnog zdravstva – zamjenica, Ivana Relata, mag. iur, Ivana Tabak, dipl. psiholog i Maja Letilović, dipl.oec.