Danas smo bili aktivni sudionici na konferenciji 😔 “Lica beskućništva” 😔

08. 10. 2021.

Povratak na naslovnicu

Danas smo bili aktivni sudionici na konferenciji 😔“Lica beskućništva”😔koju su zajednički organizirali Udruga MoSt, CERANEO, Udruga Sv. Jeronim i Hrvatska mreža za beskućnike u sklopu 15. nacionalnog susreta o beskućništvu.

Naša ravnateljica Jelena Burazin, prof. psiholog, predstavila je uslugu dječjeg doma – organizirano stanovanje uz povremenu podršku – koja je kao priprema mladih za izlazak iz skrbi i ulazak u samostalan život ujedno i preveniranje beskućništva. Osim što mlade pripremamo kako se nositi s izazovima samostalnog života, učimo ih i da je tražiti pomoć i pružati pomoć sastavni dio života.

Naša su djeca sa svojim tetama bila više puta u posjeti prenoćištu za beskućnike u Splitu i odnijeli im večeru. Učimo ih tako da pomažu drugima i bili su ponosni na svoju ulogu pomagača!

Sretan nam rođendan 💕 💕 💕

Sretan nam rođendan 💕 💕 💕

U jednom trenu sve se okrenulo, djeca ljudi, sve se preokrenulo. Jedino naš starac Dom stoji ravno, njemu je 80 već prošlo odavno. 90 slavimo i krećemo dalje, starcu dijete poljubac šalje. I nadalje nam budi skut odredi nam u životu pravi put. A mi djeca ćemo opet...