Danas smo bili aktivni sudionici na konferenciji ? “Lica beskućništva” ?

08. 10. 2021.

Povratak na naslovnicu

Danas smo bili aktivni sudionici na konferenciji ?“Lica beskućništva”?koju su zajednički organizirali Udruga MoSt, CERANEO, Udruga Sv. Jeronim i Hrvatska mreža za beskućnike u sklopu 15. nacionalnog susreta o beskućništvu.

Naša ravnateljica Jelena Burazin, prof. psiholog, predstavila je uslugu dječjeg doma – organizirano stanovanje uz povremenu podršku – koja je kao priprema mladih za izlazak iz skrbi i ulazak u samostalan život ujedno i preveniranje beskućništva. Osim što mlade pripremamo kako se nositi s izazovima samostalnog života, učimo ih i da je tražiti pomoć i pružati pomoć sastavni dio života.

Naša su djeca sa svojim tetama bila više puta u posjeti prenoćištu za beskućnike u Splitu i odnijeli im večeru. Učimo ih tako da pomažu drugima i bili su ponosni na svoju ulogu pomagača!

Toliko je događanja s našom djecom, svaki dan je nešto…

Toliko je događanja s našom djecom, svaki dan je nešto…

Toliko je događanj s našom djecom... Nogometni turnir s gostima iz Maribora Šetnja po Mravincima sportski turnir u dvorištvu podružnice odlazak četvero mladin na Ultru zahvaljujući Marjanu Bašiću istrazivanje Solina i Starinazabava vrtića s Klaunom Šarenkom i Čarobnim...

Zahvaljujući dobrim ljudima rastemo uz gušte i osmjehe.

Zahvaljujući dobrim ljudima rastemo uz gušte i osmjehe.

Danas nas je brodom Morska vila otisnuo s kopna u tirkizno more oko Šolte i Krknjaša kapetan Alen Radovčić. Brod nam nije bio samo sredstvo prijevoza nego i skakaonica i restoran. Veliki je odaziv bio na humanitarnoj večeri za nas upriličenoj u konobi Rudine, pa su se...