Smjestili smo djecu izbjeglu iz Ukrajine u podružnicu Miljenko i Dobrila

14. 03. 2022.

Povratak na naslovnicu

Napravili smo ono što bi svatko napravio u ovoj situaciji – smjestili smo djecu izbjeglu iz Ukrajine u podružnicu Miljenko i Dobrila.

Zahvaljujući ❤ DJELATNICIMA I DJECI PODRUŽNICE ❤ osigurali smo im prostor, skroman ali siguran. I veliko hvala velikima i malima iz podružnice na VELIKOM SRCU i jedinstvu kada nešto treba.U par dana smo sastavili krevete, donijeli ono što smo imali po drugim lokacijama, i ugostili djecu koja su se spasila iz strahota Ukrajine.

Hvala Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike što su se pobrinuli za ovu djecu i bili pravi suradnici.Hvala našim prijateljima iz Hotel Dioklecijan koji su nam pomogli pripremiti brojne plahte, ručnike…, hvala Tende bird-split-nesto novo što su nam u samo pola dana pomogli urediti prostor.

A za jučerašnji izlet u Split su nam pomogli “stari” prijatelji Maestrala; divna Danči Pitalo i Split Sightseeing Tour Apodos koja je otišla po naše “Kaštelane” i vratila ih iz Splita, prijateljima Kristina Bitanga i don Miro iz Splitsko-makarska nadbiskupija koji su nam omogućili obilazak Zvonika Svetog Duje, Katedrale, riznice… Hvala Kristina Nuić Prka, vodiču Ivi Luketi i Društvu turističkih vodiča Split DTVS i Muzeju grada Splita što su upoznali naše goste sa Splitom, kao i prevoditeljici gospođi Gorani Rosandić.

Veliko hvala Ivona Lučić-Cokarić i ekipi Tinel Tratorria što su pripremili vrhunski ručak za nas četrdeset. Hvala Crvenom križu grada Kaštela, gradonačeniku Denisu Ivanoviću i zamjenici Jadranki Matok Bosančić, dr. Željki Karin i NZJZ, Stožeru civilne zaštite SDŽ, i počasni Ukrajinski konzul Ivica Piric što nas prate od samog dolaska.

Hvala i nogometnim klubovima Val i Gošk koji su ponudili nogometne terene za male nogometaše, kao i drugima koji su ponudili pomoć.

Kao i uvijek – ZAJEDNO MOŽEMO SVE! I zajedno MORAMO sve za one u potrebi ? ❤ !

Ovo je izvrsna prilika da naša djeca uče empatiju, solidarnost i da se osjećaju odgovorno i korisno. Ponosni na njih ?!

Donacijski bal Rotary kluba Kaštela

Donacijski bal Rotary kluba Kaštela

DONACIJSKI BAL Rotary klub Kaštela Zahvalni smo RC Kaštela na organizaciji predivne večeri za podružnicu Miljenko i Dobrila u Kaštel Lukšiću. U Restoran Nautic u Marini Kaštela okupilo se više od 250 prijatelja Maestrala koje su zabavljali Bravo Band Split, Ivo Amulić...

72 sata bez kompromisa

72 sata bez kompromisa

Tek što smo proslavili 10 rođendan 72 sata bez kompromisa održan je 10. volonterski projekt 72 sata bez kompromisa. Volonteri su tri dana ostavili traga te obavili dvije volonterske akcije u Centru Maestral, u sjedištu Split i podružnici Miljenko i Dobrila u Kaštel...

dalmacijadanas.hr – BRAVO, MILJENKO I DRAGO!

dalmacijadanas.hr – BRAVO, MILJENKO I DRAGO!

Dva rekreativna biciklista, Miljenko Mrkonjić i Drago Jukić prevalili su u 17 dana put od Frankfurta do Santiaga de Compostele, preko 2300 km s jednim ciljem – prikupljanje donacija za renovaciju igrališta za djecu koja žive u Centru za pružanje usluga u zajednici...