Studijsko putovanje u Nizozemsku

26. 09. 2022.

Povratak na naslovnicu

TUDIJSKO PUTOVANJE

U sklopu ESF projekta Pružimo ruku podrške djeci, mladima i obiteljima pet djelatnika Maestrala bilo je na studijskom putovanju u Nizozemskoj.

U organizaciji Kinderperspectief Academy iz Zwollea i njihove stručne radnice Dijane Jankovic i direktorice Martine Tobe sudjelovali smo na 💙“Youth care conference”💙 zajedno s desetak kolega iz Srbije. Ravnateljica ustanove Martine Tobe, predstavila je njihovu organizaciju i koncept rada. Ustanova je posvećena djeci i mladima u Nizozemskoj i jugoistočnoj Europi koji odrastaju u teškim okolnostima. Također nas je pobliže upoznala o sustavu socijalne skrbi u Nizozemskoj i vijećima mladih.

U nastavku konferencije izlaganje nam je držao i socijalni radnik iz mobilnog tima Job Bolunis, kao i odgajateljica Hermine Wieberdink, iskusna stručnjakinja u području o skrbi o djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Izmijenili smo iskustva s kolegama iz Srbije te smo imali priliku usporediti način organizacije rada u tri države.

Sljedeći dan smo posjetili ustanovu KTC Trias i njihovu kuću u kojoj pružaju uslugu organiziranog stanovanja gdje se mladi pripremaju za samostalan život. Imali smo priliku vidjeti pojedine prostore u kojima mladi borave te upoznati mladu korisnicu, te njihov način skrbi o mladima do 18.godine.

Također smo posjetili ustanovu Tactus, koja nudi medicinsku njegu, savjetovanje i smještaj i liječenje ovisnosti za djecu i mlade. Tu su također smješteni i djelatnici Youth & Prevention koji redovito organiziraju tečajeve i edukacije za prevenciju ovisnosti kod mladih. Osobe koje su bile u kontaktu sa zakonom i imaju ovisnost mogu se uputiti u JusTact, ambulantu za forenzičku ovisnost Tactusa. Menadžerica Elen Veldkamp nam je održala prezentaciju u kojoj nas je pobliže upoznala s načinom rada Tactusa. Savjetnik za mlade Arjan Lamslaga nam je opisao svoj posao te smo imali priliku koristiti sprave koje Tactus koristi tijekom svojih kampanja.

Obogaćeni izvrsnim iskustvom, razmjenjenim informacijama, vratili smo se s novim idejama za unaprijeđenje našeg rada i skrbi o djeci i mladima.Hvala Kinderperspektief Academy Dijana, Martina i Ljiljana Ban❤

Radujemo se budućim projektima!

Uskrs u Dječjem domu Maestral

Uskrs u Dječjem domu Maestral

Sličice s naših lokacija, bojanje, pečenje, ZAJEDNIŠTVO Hvala dobrim ljudima koji su svratili darivali djecu; posebno tete iz splitske patronaže i njihove prijateljice koje su darivali ekipicu u sjedištu personaliziranim poklonima, albumima, igračkama... Divni ste svi...

DAN RUŽIČASTIH MAJICA – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

DAN RUŽIČASTIH MAJICA – Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

DAN RUŽIČASTIH MAJICA - Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja Danas smo na svim lokacijama obilježili Dan ružičastih majica i s djecom provodili radionice o važnosti prevencije nasilja i brizi jedni za druge, važnosti poštivanja i prihvaćanja drugih i drugačijih. A za...